10-годишно украинско момиченце посрещна рождения си ден във варненския зоопарк.

...
10-годишно украинско момиченце посрещна рождения си ден във варненския зоопарк.
Коментари Харесай

Момиченце от Украйна посрещна 10-ия си рожден ден в зоопарка във Варна

10-годишно украинско момиченце посрещна рождения си ден във варненския зоопарк. Екипът на Българска национална телевизия ѝ подари торта с обичаните ѝ балони, четки бои и блокчета. Всички посетители пожелаха на Мария скоро да чества вкъщи.

Точно месец след началото на войната Маша навърши 10 години. За да не остане детето без празник, майка ѝ помоли в случай че някой може да пристигна през днешния ден в Морската градина и да ѝ подари от обичаните ѝ балони.

Точно в 12 часа огромна група българи, украинци, руснаци и англичани чакаше рожденичката, дребната ѝ сестричка Соня и новите им другари освен с балони, а и с доста дарове. А от варненския зоопарк посрещнаха Маша с пухкаво зайче за гушкане.

" Маша е герой ", споделя майка ѝ. Нямала и годинка, когато изгубила слуха си, само че с помощта на кохлеарните импланти и упоритостта си на 7 почнала учебно заведение дружно с връстниците си, в този момент свири на лира и на флейта, а на 5 март е трябвало за първи път да танцува на сцена. Сега Маша единствено мечтае за това, само че за рождения си ден получи същински празник с другари, торта, балони и среща с още една рожденичка - понито Тамара.

" Ние мислехме, че на рождения ѝ ден ще сме сами. Видях, че Маша доста тъгува и по тази причина писах в обществените мрежи. Сега от три дни получаваме дарове в хотела и на всичките им проличава, че са подарени от сърце. Плача към този момент трети ден ", споделя Анастасия Яголник.

Мария е от Днепър, в този момент е тук с майка си, сестра си и баба си, чака и татко си. Пътували са до Варна пет денонощия, споделя Анастасия.

" На всяко място ни посрещаха доброволци, безусловно за ръка ни водеха на всички места, не ни оставяха сами, нощувахме също у доброволци ", съобщи Анастасия Яголник.

" Първо с маршрутка стигнахме до Днепър, в Западна Украйна, там спряхме за една нощ в Мокачево, след това от Мокачево в Румъния, а след това от Румъния с трен дойдохме тук ", добавя Мария.

" За нас ще си остане мистерия по какъв начин въобще може да се случи нещо такова в наше време. Трудно ми е да го допускам ", споделя още Анастасия Яголник.

На себе си и на всички деца от Украйна Маша пожелава мир.

" Искам да им пожелая да са щастливи, войната в Украйна да свърши и да се върнем ", споделя Мария.

А когато това стане, ще отпразнува рождения си ден още веднъж.

Автор: Светлана Ганчева
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР