1. Никога не си лягайте с грим – Има дни,

...
1. Никога не си лягайте с грим – Има дни,
Коментари Харесай

9 съвета за сияйна кожа


1. Никога не си лягайте с грим – Има дни, в които сме толкоз изморени, че ни се желае да се приберем и просто да си легнем, нямаме мощ за нищо друго. В тези моменти оставяме и грима си, само че това е най-голямата неточност, която можем да създадем. Оставяйки грима, оставяме и нечистотия, която запушва порите и ги замърсява в дълбочина.

 

 жена, цветя, хубост, грим

 

2. Останете хидратирани през целия ден – Пийте вода! Не спирайте да се хидратирате, изключително в горещите дни и при физическа интензивност.

 

 вода, хубост, хидратация

 

3. Използвайте серум като част от дневната си рутина – Знаете ли, че UV лъчите могат да увредят кожата ви, даже да носите слънцезащитен крем? За да го избегнете пробвайте да сложите тъничък пласт серум под слънцезащитата, по този начин ще сте оптимално предпазени.

 

4. Сменяйте калъфката на възглавницата си на всеки 3 дни – Бактерии най-често се съдържат в калъфката за възглавница. По-честата промяна на калъфката ви защищава от бактериите и предотвратява появяването на черни точки.

 

 калъфка, възглавница, сън

 

5. Тренирайте – Тренировките с изключение на, че са потребни за изваяно тяло, оказват помощ и за сияйна и гладка кожа.

 

 подготовка, фитнес, спорт

 

6. Избягвайте нездравословна храна – Не споделяме тотално да се откажете от нея, а да не я консумирате непрекъснато. Захарта, белият самун, тестените произведения, сладкишите и бонбоните могат да ускорят гликацията в кожата. Гликация е, когато захарните молекули се захващат за клетките, в това число тези в кожата и ги карат да се деформират и форсират разграждането на колагена.

 

 нездравословна храна, храна, бургер, пица, картофки

 

7. Ексфолирайте кожата си най-малко един път седмично – Ексфолирането е значимо, тъй като посредством него премахвате мъртвата кожа и почиствате порите, което оказва помощ за по-доброто навлизане на хидратиращите артикули.

 

8. Използвайте маска най-малко един път седмично – Използването на маска един път в седмицата оказва помощ лицето ни да е по-сияйно и чисто. След като сте ексфолирали поставете хидратираща маска като изчакате 20 минути за оптимално деяние.

 

 маска, хубост, маска за лице, хидратация

 

9. Създайте си рутина и бъдете непрекъснати! – Без значение е какви грижи полагате за кожата си, в случай че не сте непрекъснати в тях! Изградете си утринна и вечерна рутина, придържайте се към нея и постоянно ще имате блестяща кожа!

 
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР