1 227 дка нови култури ще залесят Държавните горски стопанства

...
1 227 дка нови култури ще залесят Държавните горски стопанства
Коментари Харесай

Над 1200 дка нова гора ще бъде залесена в област Враца по Европейски проект на СЗДП

1 227 дка нови култури ще залесят Държавните горски стопанства в областВраца, участващи в план с европейско финансиране на Северозападнодържавно предприятие-Враца.

В плана са включени 3 горскистопанства от региона, чиято обща повърхност е 35 964 ха. По този поводслужители на СЗДП, ДГС-Враца и Природен парк „ Врачански балкан “
организираха следващото събитие от осведомителната акция „ Зелено бъдещеза всеки! “, което се състоя през днешния ден от 10.00ч пред постройката напредприятието във Враца.

 Гражданите бяха осведомени за залесителните
действия на горските стопанства и какъв ще бъде резултатът от тях за
хората. С най-малките бе извършено художествено ателие с естествени
материали, в което те приложиха своята креативност да подредят върхудървени шайби иглолистни клончета, шишарки и други Оля Генова и ДаниелаБорисова пък организираха занимателни игри с подрастващите в детскитеградини „ Щастливо детство “ и „ Детски свят “-град Враца.

По време наинформационния ден жителите на града бяха интервюирани за това, каквознаят за гората, лесовъда и изгодите от залесяването, след което получихакато подарък рекламни материали.



На територията на Държавно горско стопанство-Враца ще бъдат отгледани 95дка нови култури, ще бъдат попълнени 28 дка горски територии и залесени87 дка нови гори.

Горското стопанство в Мездра пък ще отгледа 500 дка млади дръвчета, щепопълни 19 дка площи и ще залеси 56 дка държавни горски територии.

ДГС Оряхово ще извърши следните действия: развъждане на 5 635 дка,попълване- 50дка и залесяване-11 084дка. На територията на горскотостопанство СЗДП поддържа единствения за региона работещ горскиразсадник „ Галово “. В него годишно се създават към 180 хил.фиданки, най-вече от топола. По плана е планувано да се отгледатповече от 240 хиляди млади дръвчета.

Информационната акция „ Зелено бъдеще за всички “ се организира по поводизпълнение на план от СЗДП с название „ Подобряванеприродозащитното положение на горски естествени местообитания иподпомагане на екосистемните услуги, предоставяни от горите, чрезприлагане на лесовъдски практики и залесяване на територията наСеверозападно държавно дружество “, изпълняван по Оперативна програма„ Околна среда 2014-2020г “.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР